Tudástár

Itt találhatóak azok a nyilvánosságnak szánt anyagok, amelyek a Qualitas T&G Kft. közreműködésével készültek. A végleges publikációkat folyamatosan töltjük fel.

THE ART AND SCIENCE OF LEADING A SCHOOL

Central5: A Central European view on competencies for school leaders. Final report of the project: International Co-operation for School Leadership Involving Austria, the Czech Republic, Hungary, Slovakia, Slovenia, Sweden.

Az angol nyelvű zárókötet bemutatja a nemzetközi iskolavezetői kompetenciastruktúra (Central5) fejlesztésének módszerét, a részletes kompetenciaelvárásokat és ezek alkalmazásának első tapasztalatait a projektben közreműködő országokban.

2013

pdf The Art And Science Of Leading A School A kötetet a Tempus Közalapítvány honlapján keresztül lehet letölteni.

IMPROVING SCHOOL LEADERSHIP IN CENTRAL EUROPE

Final report of the project: School Leadership for Effective Learning involving the countries of Austria, the Czech Republic, Hungary, Slovakia and Slovenia.

Angol nyelvű zárókötet a projektben közreműködő öt közép-európai ország vezetői profilját, az iskolai autonómia és a vezetői kompetencialevárások kapcsolatát mutatja be, és számos esettanulmányt tartalmaz a vezetői kompetenciák illusztrálására.

2010

pdf Improving School Leadership In Central Europe A kötetet a Tempus Közalapítvány honlapján keresztül lehet letölteni.

Kompetenciaprofilok és felhasználási segédanyag az SZTE kidolgozás alatt álló képzéseihez

Összefoglaló tanulmány a „Kimenet orientált képzésfejlesztés a Dél-alföldi Régió szolgáltató egyetemén” című projekthez, amely a projekt folyamán készített kompetenciaprofilokat és a hozzájuk tartozó fejlesztési és módszertani háttéranyagot tartalmazza.

2012

pdf Kompetenciaprofilok és felhasználasi segédanyag az SZTE kidolgozás alatt álló képzéseihez

Mentor(h)áló összefoglaló tanulmány

A „Mentor(h)áló – Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása” és „A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése a Pécsi Tudományegyetem és a Kaposvári Egyetem részvételével” projektek záró tanulmánya.

Összefoglaló tanulmány, amely a projekt folyamán készített kompetenciaprofilokat tartalmazza.

2011

pdf Mentor(h)áló összefoglaló tanulmány

RaDAr – Iránytű a sikerhez

Az NSZFI gondozásában megjelent tanulmánykötet a Radar kompetenciamérő modell oktatásban és szakképzésben történő felhasználásáról.

2009

pdf RaDAr – iránytű a sikerhez