On-line tanácsadás

Kérdéseire, szervezeti, egyéni problémáira gyorsan, hatékonyan találhat megoldást online szolgáltatásunk igénybevételével, amely a huszonegyedik század technikai fejlődésének előnyeit párosítja a megszokott magas minőségű szakmai szolgáltatásaink elérhetőségével.

Az online tanácsadás lehet két személyes, vagy részt vehetnek benne többen is, és hang és videókapcsolat is rendelkezésre áll. Ezen kívül számos technikai megoldás segíti azt, hogy a folyamat gördülékeny legyen és a válaszok mellett élményt is nyújtson.

Mindezek mellett az online felületen blended képzéseink is elérhetők.

Következetes szakmai protokollunknak köszönhetően felkészült szakemberek állnak rendelkezésére.

Az oldalsó menüben elolvashatja, hogy milyen esetekben ajánljuk ezt a forradalmian új szolgáltatást!

Kérdéseire, szervezeti, egyéni problémáira gyorsan, hatékonyan találhat megoldást online szolgáltatásunk igénybevételével, amely a huszonegyedik század technikai fejlődésének előnyeit párosítja a megszokott magas minőségű szakmai szolgáltatásaink elérhetőségével.

Az online tanácsadás lehet két személyes, vagy részt vehetnek benne többen is, és hang és videókapcsolat is rendelkezésre áll. Ezen kívül számos technikai megoldás segíti azt, hogy a folyamat gördülékeny legyen és a válaszok mellett élményt is nyújtson.

Mindezek mellett az online felületen blended képzéseink is elérhetők.
Következetes szakmai protokollunknak köszönhetően felkészült szakemberek állnak rendelkezésére.
Az oldalsó menüben elolvashatja, hogy kiknek és milyen esetekben ajánljuk ezt a forradalmian új szolgáltatást!

 

Jelentkezni egyszerűen, egy olnine űrlap segítségével itt tud.

 

Tanácsadóink az alábbi szakterületekre specializálódtak:

 

Anka Ágnes

Élethosszig tartó tanulás

Az egész életen át tartó tanulás magába foglal minden olyan tanulást, művelődést és tapasztalatszerzést, amik által alapvető készségek és képességek megszerzése és elmélyítése történik. Óvodáskortól egészen életünk végéig tart, és a cél olyan kulcskompetenciák fejlesztése, mint a kommunikáció, tanulás, együttműködés és kezdeményezőkészség.

Minden ember tanul, és tapasztal egy életen át. Az azonban nem mindegy, hogy ezt mennyire irányítja tudatosan vagy sodródik véletlenszerűen.

Mit és hol érdemes tanulnia ahhoz, hogy piacképesebb legyen? Milyen képzés segítené jobban személyisége kiteljesedését, önmegvalósítását?

A tanácsadás során megvizsgáljuk eddigi tanulmányait és szakmai tapasztalatit, elkészítjük kompetencia alapú portfolióját. Megkeressük azokat a tanulási lehetőségeket, amik közelebb viszik Önt jövőbeni elképzeléseihez.

Coaching

A coaching felkészítés, edzés egy előttünk álló feladatra. A technika szépsége, hogy praktikus és hatékony. Rövid idő alatt lehet vele eredményt elérni. Ehhez nem kell más, mint egy megoldásra váró probléma, és tetterő a gyakorláshoz.

A coaching üléseken kérdésekkel, együttgondolkozással segítem Önt abban, hogy pontosan ki tudja jelölni a célt, amit el akar érni, és feltárjon minden erőforrást és eszközt, ami szükséges ennek megvalósításához. Arra ösztönzöm Önt, hogy minél több szempontból vizsgálja meg a jelenlegi helyzetét, mi hat Önre az adott szituációban, milyen érzései és gondolatai merülnek fel. Majd közösen gondolkozunk azon, hogyan lehet másképp reagálni, milyen alternatívák lehetségesek. Segítek felépíteni azt a stratégiát, azt az utat, amin Ön el tud jutni a jelenlegi helyzetéből a kívánt, jövőbeni állapotába.

Változáskezelés

Változás elindulhat belső indíttatásból, vagy a külső körülmények megváltozása miatt. Nagyobb lépést szeretne megtenni életében, de még nem szánta el teljesen magát? Változások történtek munkahelyén, vagy családjában, amik nehézséget okoznak Önnek? Vezetőként szervezeti változásokat kell menedzselnie?

Tanácsadóként az én hozzáállásom, hogy bármilyen hatásuk is van a változásoknak ránk, jelenlétük az életünkben törvényszerű. Ha van változás, akkor minden rendben van. A változás lehetőség, kaland és kihívás.

A tanácsadási folyamatban, ha Ön belső indíttatásból szeretne valamit másként tenni, mint eddig, akkor abban fogok Önnek segíteni, hogy elhatározásában minél magabiztosabb legyen, és képes legyen elérni célját.

Amennyiben az Ön életében a változásokat a külső helyzet megváltozása indította el, akkor kérdéseimmel és ismeretek átadásával abban segítem Önt, hogy képes legyen hatékonyan alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

Ha vezetőként szeretne szervezeti szintű változásokat menedzselni, akkor abban támogatom Önt, hogy milyen módszereket érdemes alkalmaznia, hogy a változási folyamat sikeres legyen. Szakmai szempontok végiggondolásával segítem, hogy úgy legyen képes megtervezni és kivitelezni a változásokat, hogy azok az elvárt eredményt nyújtsák.

 

Bencz Zoltán

A befolyásolás gyakorlata

Írásban, telefonon, személyesen, online eszközökkel – hatást gyakorlunk másokra, és mások is ránk. Ha mindez tudatosan történik, azt befolyásolásnak nevezzük. Előnyös, ha tisztában vagyunk a befolyásolási technikákkal –így lehetőségünk van a manipuláció elkerülésére és arra is, hogy – etikus eszközök használatával – befolyást gyakoroljunk a környezetünkre. A tanácsadás keretében megvizsgáljuk a leggyakoribb és leghatékonyabb módszereket, és a gyakorlásra is bőséges lehetőségünk nyílik. Amennyiben van olyan helyzet, amely a hétköznapokban nehézséget okoz – például, hogyan érjünk el egy konkrét célt egy adott személynél, vagy csoportnál – akkor a tanácsadásban erre is azonnali konzultációs lehetőség nyílik.

Prezentációtechnika

Gyakran, főként vezetői feladatokhoz kötődően alkalmunk nyílik prezentáció tartására. Alkalomnak tekintjük ezt, vagy netalán tehernek? Az utóbbit többen tapasztalják a hétköznapokban – ám ez megváltoztatható, ha felkészülten, tudatosan és ráhangoltan állunk a feladathoz. Hogyan tartsunk tartalmas, vonzó és emlékezetes prezentációkat? A tanácsadás ezen a folyamaton vezet keresztül –sok, interaktív lehetőség igénybevételével, teljesen biztonságos környezeteben. Az itt begyakorolt módszerek nagy sikerrel alkalmazhatók már a következő prezentáció megtartásánál. A tanácsadás során lehetőség van a legközelebbi prezentációra való felkészülésre – így rögtön, konkrét feladaton keresztül tanulunk és fejlődünk.

Vátozáskezelés

A változás elkerülhetetlen. Lehetünk szemlélői, elszenvedői vagy akár kezdeményezői. Sok alkalom kínálkozik, hogy mi magunk választhassunk a fenti szerepek közül. Melyik szerep milyen következményekkel jár? Hogyan hozzuk ki a legtöbbet az egyes szerepekből? Melyek azok a módszerek, amelyekkel a sikeres kifejlet a legnagyobb valószínűséggel elérhető? A tanácsadás keretében sorra vesszük az elveket, a lehetőségeket és a gyakorlatot. Amennyiben egy, éppen zajló változás előtt vagy közben vagyunk, akkor lehetőség nyílik a helyzettel kapcsolatos konzultációra, és a folyamat előnyös alakítására.

 

Cseh Györgyi

Vezetéstámogatás

Gyakran mondják, hogy a vezetés magányos tevékenység… A magányos ember pedig előfordul, hogy nincs, akivel meg tudja beszélni a kérdéseket, problémákat; tart attól, hogy a felmerült kérdések, problémák munkatársaival való megosztását azok a gyengeség jeleként élik meg és elbizonytalanodhat.

A vezetőtől elvárják, hogy viseljen mindenért felelősséget, rendelkezzen magas szintű szakértelemmel, legyen lojális – s még sorolhatnánk. Komoly elvárások, komoly teher.

A tanácsadás keretében két szinten tudunk együttműködni. Egyrészt az adott, „magányos” helyezetek megoldásában; másrészt pedig – hosszabb távon – a vezetői magányosság feloldásában.

Mert azt a kérdést mindenképpen fel kell tenni: biztos, hogy ennek így kell lennie?

A vezetői magányosság feloldható, a kollégák bevonásával a problémamegoldásába, a döntéshozatalba; a feladatok delegálásával és egyéb technikákkal. A közös munka során azt keressük meg, hogy milyen feltételek, körülmények között; milyen típusú vezetőnek melyik lehet a legjobb megoldás.

Vezetésfejlesztés

Vezetőnek születni kell – szokták mondani. De a vezetés tényleg velünk született adottság vagy tanulható tevékenység? Mi van akkor, ha valaki a feladatra felkészületlenül, vezetői tudás és tapasztalat nélkül kerül bele egy helyzetbe? Meg kell tudni terveznie a munkát; felelős döntéseket kell hoznia, embereket kell irányítania…

Ilyen könnyen előfordulhat, például saját céget alapít valaki, aminek ő a vezetője; a felsőoktatásból kikerülve egy termelőüzemben azonnal vezető lesz; a cégnél alkalmasnak tartják vezetői feladatra.

Az on-line tanácsadás keretében gyakorlatorientáltan át tudjuk tekinteni a vezetés alapjait, technikáit, az alkalmazható módszereket, személyre szabottan, igények és szükségletek szerint. Két-két találkozó között lehetőség van a tanultak kipróbálására, megtapasztalására is, majd ezek megbeszélésre és továbbfejlesztésére.

Stratégia

A stratégiai on-line tanácsadás segítséget jelenthet induló és „elakadt” cégvezetőknek, ha nem látszik pontosan, az irány. Hosszú távú, sikeres piaci jelenlét stratégia nélkül ugyanis elképzelhetetlen. A stratégiai tanácsadás keretében ahhoz tudunk segítséget adni, hogy a vezetés át tudja tekinteni a cég legfontosabb stakeholdereinek (érintettjeinek) elvárásait; elemezni tudja a külső környezetet, amelyben a cég működik; képesek legyenek megvizsgálni a cég szervezeti működését.
Küldetés, jövőkép, stratégiai célok, a célok lebontásának és az ezeket megvalósító akcióterv fontosságának bemutatása – amit on-line tudunk vállalni. Természetesen van arra lehetőség, hogy egy megkezdett munkát valós helyzetben, „élőben” a cégnél folytassunk tovább.

Stratégiai tervezési folyamat közben lévő vezetőknek is tudunk segítséget adni.

Coaching

Időnként előfordul a legjobb és legeredményesebb vezetőkkel is, hogy olyan problémába futnak bele munkahelyükön, amikor úgy érzik, ezeket a problémákat akkor és ott nem tudnak igazán jól kezelni, nincs igazán ötletük a megoldásra. Lehet ez vezetéssel, HR-rel, működéssel, termeléssel kapcsolatos dilemma; lehet kommunikációs zavar, keletkezett konfliktus, probléma. Nekik ajánljuk a Business Management Coachingot (BMC).

„A Business és Management Coach vállalkozók, vezetők munkatársak, és magánszemélyek kísérője egyéni és szervezeti céljaik elérése útján. Segíti őket abban, hogy felismerjék a sikerblokádokat, felleljék, és hasznosítsák a rendelkezésre álló sikerpotenciálokat. Munkájának alapja a humanisztikus emberkép, a coacholt személlyel, vagy csoporttal kialakított bizalomteli együttműködése.” (http://www.bodo-coaching.eu/Business-es-Management-Coach.25.0.html)
A BMC problémamegoldó fókusszal rendelkezik. A coach abban tud segíteni, hogy a kliens önmaga találja meg kérdéseire a helyes válaszokat.

 

Kézy Ágnes

Szervezetfejlesztés

Szervezetfejlesztési tapasztalatomat elsősorban közoktatási intézményekben szereztem.

Pályázati projektekhez kapcsolódóan és azoktól függetlenül végeztem szervezetdiagnózist, a munkatársak kompetenciáinak vizsgálatát a RDA módszerrel az elmúlt 8-10 évben.

A szervezet fejlesztését a célok meghatározása után az intézményekkel közösen terveztük meg, majd a megvalósítás folyamatában szaktanácsadóként támogattam az intézményi fejlesztést.

Milyen témák, problémák esetén tudom felajánlani szervezetfejlesztési tudásomat és tapasztalatomat a partnereknek?

 • Új célok kitűzésekor, profilváltás előtt.
 • Ha szükségessé válik a szervezeti struktúra átalakítása, pl. új szervezeti egység létrehozása, új tagok beillesztése miatt.
 • Ha a munka eredményességének, hatékonyságának csökkenését tapasztaljuk.
 • Ha csökken a partnerek elégedettsége a szervezet tevékenységével, szolgáltatásával kapcsolatban.
 • Ha a szervezetben tapasztalható klíma nem támogatja a teljesítményt.
 • Ha magas a szervezeten belül a fluktuáció, kiugróan magas a betegállományok miatt kiesett idő és teljesítmény.
 • Ha nyílt vagy látens konfliktusok vannak a szervezet tagjai között.
 • Klikkek kialakulása esetén.
 • Ha indokolatlan rivalizálás van a szervezet tagjai között, ami hátráltatja a teljesítményt.
 • Ha a vezető tekintélye csökken, vagy egy munkatárs vezető szerepbe képzeli magát.
 • Amennyiben fegyelmezetlenség, lazaság fordul elő a szervezeten belül.

 

Kígyós Tamás

Személyes hatékonyság

Előfordul, hogy bármit próbálunk tenni, nem jön a kívánt eredmény. Ezer meg ezer módon igyekszünk kijavítani a vélt hibákat, de ez sem segít. Egyszerűen nem érezzük úgy, hogy boldogulni tudunk. Ilyenkor jöhet jól egy küldő szakember, aki a problémát más megvilágításba tudja helyezni, és együtt megoldást tudunk találni rá. Akár a munkahelyi konfliktusok, vagy teljesítményproblémák esetén, vagy olyan esetekben is, amikor úgy érzi, hogy megakadt a napi rutinnal, és minden az idegeire megy.

Döntéshozatal

Az élet tele van nem tiszta helyzetekkel, és egy-egy kisebb döntést is rengeteg tényező befolyásolhat. Érdekkonfliktusok, saját ambíciók, családi konfliktushelyzet, munkahelyi nyomás, mind olyan nehezítő tényező, ami lefagyaszthatja az embert, és hetekkel, hónapokkal kitolhatja a helyes döntés meghozatalát, vagy éppen belehajszolhatja egy rossz döntésbe. A tanácsadás az ilyen helyzetek kezelésében nyújt segítséget, hogy a mindennapos rémálmok helyett határozott, következetes célok jelenjenek meg életében.

Vezetésfejlesztés

A munka során gyakran adódik olyan helyzet, hogy irányítani kell bizonyos feladatok elvégzését, akkor is, ha nem vagyunk vezetők. Ez megnövekedett felelősséggel és figyelemmel is jár. Azok, akik vezető beosztásúak, a nap minden percében ezzel a felelősséggel és figyelemmel kell, hogy szembenézzenek. A cég teljesítményének legfontosabb tényezője az alkalmazottak hozzáállása, mert ez hat leginkább a vevők bizalmára. A vezetésben fontos, hogy megtaláljuk egyedi stílusunkat amellett, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy a ránk bízott személyeknek mire van szükségük ahhoz, hogy ki tudják hozni magukból a maximumot. Ily módon olyan légkört tudunk teremteni a munkahelyen belül, amely képes emelni a teljesítményt és egyszerre örömet is okoz, akárhol is dolgozunk. A vezetésfejlesztési tanácsadás ehhez nyújt támogatást, és konkrét folyamattervet. Dolgozzon olyan helyen, ahová öröm belépni!

 

Rehák Izabella

Teljesítményhelyzetek

Tanácsadói munkám fókuszában olyan egyéni problémák feltárása áll, amelyek munkahelyi nehézségekhez vezetnek. Az élet számos területéről érheti az egyént stressz (pl. negatív munkahelyi, munkatársi, családi légkör), amely teljesítményproblémákhoz, rossz közérzethez, munkaképesség, munkakedv és figyelem csökkenéséhez vezethet. A tanácsadás alatt ezen stresszteli szituációk tudatosítása kerül előtérbe, kielemezve hatásukat az egyén privát és munkahelyi teljesítményére, jelenlétére. A stresszt okozó szituációk felismerését követően olyan stratégiák dolgozhatók ki, amelyek segítik az egyént abban, hogy megfelelőbben reagáljon az ilyen helyzetekre, hatékonyan tudja kezelni őket, optimálisabb stressz levezetési technikák dolgozhatók ki. Azáltal, hogy az egyén adaptívabb módon reagál a stresszre, képessé válik határozottabban képviselni álláspontját mind a munkahelyi, mind a privát életében. Mindezzel párhuzamosan a munkahelyi jelenlét és kiállás, a munkatársakkal való kapcsolat, a hatékony munkavégzés fejleszthető. A tanácsadás alatt az egyén munkahelyi és privát életének érzelmi és teljesítménybeli stabilitásának kialakításán dolgozunk.

Pályaorientációs tanácsadási tapasztalataimat felhasználva, pályaválasztási, pályaváltási és pályalélektani kérdésekben gyakorlati és információs támpontok kereshetők. Ezen tanácsadási folyamat során a pályával, karrierrel kapcsolatosan meghozott döntések és hatásaik tudatosíthatók, feltérképezhetők a fennálló lehetőségek, új irányok, célok jelölhetők ki, stratégiák dolgozhatók ki ezen új pályacélok megvalósítása érdekében. Karrierrel kapcsolatos szakmai és személyes jellegű, önfejlesztő továbbképzési irányok kijelölése.

 

Hegedűs Anita

Teljesítményproblémák

A teljesítmény mindennapi életünk egyik központi tényezője. Szerepeinktől függően több helyzetben is (jelentős) teljesítményt kell nyújtanunk. Az, hogy mire vagyunk képesek, milyen teljesítményt tudunk felmutatni, számos külső és belső tényezőtől függ. Az általunk elérhető maximális teljesítmény útjában álló okok feltérképezése, megismerése, és a velük való dolgozás által a teljesítménybeli problémákat mérsékelni, vagy akár megszüntetni is tudjuk. A feltárt tényezőkkel való tudatos munka által a személy képessé válik teljesítményének, valamint szubjektív jól-létének, lelki egészségének növelésére olyan, a mindennapi életben hasznosítható módszerek által, melyek elsajátítására lehetősége nyílik a tanácsadás keretében.

 Beilleszkedés, szocializáció

A munkahelyi, szervezeti struktúrába való beilleszkedés fontos feladata minden munkavállalónak. Egy-egy új helyzet (pl. új munkahely, új kollégák érkezése, szervezeti struktúra átalakulása), új kihívások elé állíthatja a személyt. Vannak olyan szituációk, melyek – az egyéni megítélés alapján – meghaladják alkalmazkodóképességüket, falakat emelnek. A tanácsadás keretében a nehézségek, akadályok megismerése által a személynek lehetősége nyílik asszertív stratégiák megismerésére, elsajátítására, gyakorlására. E mellett természetesen az aktuális nehézségekkel kapcsolatos konzultációra is lehetőséget biztosítunk.

 Személyes hatékonyság

Énhatékonyságnak azon képességünkben való bizalmat nevezhetjük, hogy a dolgok kimenetelét befolyásolni tudjuk. A hatékonysági vélekedések szoros kapcsolatban állnak többek között az egyén kudarckezelési technikáival, a helyzetekbe fektetett erőfeszítéssel, a kitartással. A cselekvések szervezése gondolati szinten, kognitív síkon kezdődik. A személyes hatékonysággal való tudatos és strukturált foglalkozás jelentős hatással bír az egyéni teljesítményre, fejlődésre, jól-lét érzésre, a mentális egészségre. A tanácsadás során célunk e terület, valamint a hozzá kapcsolódó felsorolt funkciók fejlődésének, alakulásának elősegítése.