Ön hány állásinterjún van túl a tizenegyből?

A XX. század második fele óta egyre elterjedtebbé vált a gyakori munkahelyváltás, így érdemes felkészülni a felvételi beszélgetésekre és az új munkahelyen való beilleszkedésre.

Egy amerikai munkaügyi statisztikákkal foglalkozó szervezet jelentése szerint egy átlagos munkavállalónak 18 és 44 éves kora között tizenegy munkahelye van, legalábbis a 2008-at megelőző negyven év adatai alapján. Mivel ez alig több mint két évente munkahelyváltást jelent, az embereknek szembe kell nézniük az ilyenkor felmerülő nehézségekkel. Egyrészt már az állásinterjúkon való megfelelés is igényel némi felkészültséget, másrészt az új munkakör feladatai a korábbitól eltérő munkamódot követelhetnek tőlünk.

Egy állásinterjús tippekkel és tanácsokkal foglalkozó oldal összegyűjtötte az öt legjobb, illetve a négy legrosszabb magatartást, amivel az interjú során előhozakodhatunk. Előbbiek közé tartozik, ha magunk is érdeklődünk a munkahely felől, illetve ha nyilvánvalóvá tesszük, hogy utánanéztünk a cég tevékenységi körének. Segíthet továbbá, ha kinyilvánítjuk, hogy szeretnénk a csapat tagja lenni, vagy ha a kérdésekre rövid történetekkel is tudunk válaszolni, nem csak egyszavas válaszokkal. Ezzel szemben hátrányos helyzetbe hozhatja a pályázót, ha túl személyes hangot üt meg az interjún, vagy ha nem tesz fel kérdéseket a vállalatra és a munkakörre vonatkozóan, illetve ha láthatóan nem foglalkozott előzetesen a vállalat megismerésével.

Habár az interneten számos oldalon olvashatunk tanácsokat a leggyakoribb állásinterjús kérdések megválaszolására, a sikeres felvételi beszélgetés még önmagában nem garantálja a gyors és zökkenőmentes beilleszkedést. Új beosztásunkban meg kell ismernünk a munkahely klímáját, meg kell alapoznunk a jó kapcsolatot kollégáinkkal és feletteseinkkel, valamint el kell sajátítanunk a mindennapi szokásokat.

A munkahelyváltással, az álláskeresés folyamatával, a felvételi beszélgetésre való felkészüléssel és a beilleszkedéssel kapcsolatban számos bizonytalan tényező okozhat bennünk feszültséget. Márpedig a magabiztos viselkedés ezekben a szituációkban kulcsfontosságú lehet később életünk szempontjából, így érdemes felkészülten nekivágnunk a folyamatnak. Online tanácsadó szolgáltatások segíthetnek megtalálni a személyes adottságainknak és motivációnknak leginkább megfelelő munkakört, valamint támogathatnak a munkába állás során, hogy a folyamat minél kevesebb stresszel járjon.